W dniach od 31 października do 3 listopada w Udine (Friuli) odbędą się IV Targi enogastronomiczne Good 2013.
W programie min. La Dolce Sfida (konkurs cukierniczy), prezentacje i degustacje, kursy i warsztaty kulinarne, debaty, spotkania, prezentacje książek, konkurs dla smakoszy czerwonej papryczki, konkurs dla amatorów na najlepszy przepis na jesień w pół godziny...
Na Targi w Udine zostali zaproszeni także Foodblogger, czyli amatorzy kulinarni prezentujący swoje przepisy na blogach,
którzy wezmą udział w konkursie na najlepsze Menu na święta Bożego Narodzenia w kategoriach: Menu Tradizionale; Menu Tipico; Menu Light.
Na targi przybędą wystawcy z całych Włoch i kilku krajów Europy. Ekspozycje na targach przygotowano w pięciu tematach:
- Cibo e Identità - żywność i tożsamość
- Cibo e Relazioni Sociali - żywność i stosunki społeczne
- Cibo e Salute - żywność i zdrowie
- Cibo e Budget Economico - żywność i budżet gospodarczy
- Cibo e Mestieri - żywność i profesje
Udine Fiere. Wstęp 5 euro (ulgowy 3 euro). Info: www.goodexpo.it
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz