Na koniec sezonu letniego, w weekend od 20 do 22 września w nadmorskiej miejscowość Sperlonga (Latina), na słynnym Wybrzeżu Odyseusza (Riviera di Ulisse), odbędzie się dziesiąty enogastronomiczny Festival Sapori di Mare - Festiwal Smaków Morza 2013.
Anchois, sardynki, makrele, owoce morza..., i wiele innych gatunków smakowitych morskich ryb przygotowanych według tradycyjnych przepisów będzie można skosztować podczas festiwalu w Sperlonga przy dobrej muzyce i zabawie. Na stoiskach będą wystawione także inne produkty lokalne, min. sery, wędliny, oliwa z oliwek, wino, a także artykuły rzemieślnicze.
Wstęp do Open Village na degustacje i spektakle bezpłatny.
Wstęp do Open Village na degustacje i spektakle bezpłatny.
A tak to wyglądało w poprzednich edycjach festiwalu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz