10 lipca 2014

Czy kuchnia włoska może się znudzić?

W  numerze maj/czerwiec 2014 branżowego magazynu "Restauracja - pismo biznesu gastronomicznego" ukazał się artykuł Polska kuchnia wypiera włoską, w którym autor, Stefan Wroński, cytuje fragmenty moich artykułów opublikowanych na wloskicafe.

Jak wynika z krajowych statystyk moda na włoską kuchnię (w spolszczonej wersji) przeżywa ostatnio kryzys na polskim rynku... i o tym również przeczytacie już w magazynie Restauracja....

Zapraszam do lektury:






5 komentarzy:

  1. Niestety prawda jest taka, że prawdziwej kuchni włoskiej w Polsce jak na lekarstwo. Tam gdzie tylko robią vera cucina italiana jest zawsze oblężenie. ;) W Polsce każdy chce mieć pizzerię, ale o pizzy nie wie nic, ani też nie był i nie jadł jej we Włoszech.
    Jak zwykle super tematy!
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się z tobą w zupełności, rzadko można znaleźć naprawdę oryginalne włoskie produkty w polskich lokalach, nie mówiąc już o ich przyrządzaniu...
      I dziękuję za miłą ocenę :) Serdecznie pozdrawiam

      Usuń
  2. Mnie to tylko cieszy! :-) Wolę wysoką jakość zamiast wielkiej ilości bylejakości ;-)
    Prawdziwe włoskie jedzenie samo się obroni (a ja mu w tym pomogę).

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń