GROM to obecnie jedna z największych sieci gastronomicznych we Włoszech specjalizująca się w produkcji i sprzedaży wysokiej jakości lodów i sorbetów.
Firma powstała zaledwie w 2003r. w Turynie przez dwóch młodych przyjaciół, którzy pewnego upalnego dnia, narzekając na brak naprawdę dobrych lodów na rynku, postanowili sami założyć własną lodziarnię. Okazało się, że pomysł trafił w dziesiątkę, firma od razu odniosła ogromne sukcesy w całych Włoszech (dziś posiada swoje punkty sprzedaży w 34 miastach), a nawet podbija rynki Nowego Yorku, Paryża, Tokio czy Malibu.
Sukces "lodziarzy" z Turynu polega przede wszystkim na powrocie do starych, bardzo prostych receptur wyrobu lodów, a także na stosowaniu w produkcji tylko i wyłącznie surowców najwyższej jakości:
- frutta fresca di stagione (świeżych sezonowych owoców) provenienti dai migliori consorzi d'Italia (pochodzących z najlepszych konsorcjów we Włoszech),
- niente additivi chimici, aromatizzanti, coloranti, (braku dodatków chemicznych, aromatów, kolorantów)
- frutta fresca di stagione (świeżych sezonowych owoców) provenienti dai migliori consorzi d'Italia (pochodzących z najlepszych konsorcjów we Włoszech),
- niente additivi chimici, aromatizzanti, coloranti, (braku dodatków chemicznych, aromatów, kolorantów)
- acqua di montagna di Lurisia come base per i sorbetti (woda z gór Lurisia jako baza do wyrobu sorbetów)
- latte fresco intero di alta qualità (wysokiej jakości pełne świeże mleko)
- uova biologiche (jaja ekologiczne)
- selezioni dei migliori cacao e caffè dal centro America (wybór najlepszego kakao i kawy z Ameryki środkowej)
- latte fresco intero di alta qualità (wysokiej jakości pełne świeże mleko)
- uova biologiche (jaja ekologiczne)
- selezioni dei migliori cacao e caffè dal centro America (wybór najlepszego kakao i kawy z Ameryki środkowej)
Aby połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli nauczyć się przygotowawać lody po mistrzowsku, a przy tym jeszcze coś zarobić, warto skorzystać z okazji, jako że firma Grom, ma właśnie zamiar zatrudnić ok. 150 osób na sezon letni 2012.
Nowi zatrudnieni zaczynają od pracy w lodziarni, a jeśli wykażą brawurę i talent mogą liczyć na dalszą karierę w firmie. Info: Grom cerca talenti link
A dla smakoszy kilka pysznych przepisów na domowe lody - tłumaczy i pokazuje jeden z właścicieli firmy, Guido Martinetti:
sorbetto al limone (sorbet cytrynowy)
- gelato al cioccolato variegato alla fragola (lody czekoladowe zabarwione truskawką)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz